Губернаторът на Плевен видя режисура зад боя в Крушовица

Общество
14:44 - 20 Декември 2022
2567
Губернаторът на Плевен видя режисура зад боя в Крушовица

Това е добре режисирано, но зле изпълнено мероприятие, каза областният управител на Плевен Иван Петков пред журналисти днес по повод обвинения срещу него за нанесен побой над две момчета в село Крушовица, които бяха разпространени чрез медии.

"Някой искаше да събира дивиденти от цялата ситуация, но не се получи. Виждат накъде отиват нещата и това беше допълнително ангажиране на медийното пространство, като смятат, че по този начин ще постигнат своите цели. Хората, които стоят зад цялото това мероприятие, са в безсилна позиция и търсят някаква странична реализация. Приемам го с насмешка и с доброто чувство за хумор", коментира Петков. Той посочи, че свидетели на случката са 400 зрители в салона на читалището в село Крушовица.

За БТА говорителят на Окръжна прокуратура в Плевен Дияна Илиева каза, че по случая е образувано досъдебно производство по неотложност от районното управление (РУ) в Долни Дъбник. Получен е сигнал на 10 декември, събота, за разпра между деца на концерт и лицето Иван Петков. Впоследствие е установено, че това е областният управител на Плевен.

"Досъдебното производство е образувано за конкретно деяние, не е срещу конкретно лице. Не можем да приемем, че областният управител е обвиняем. От прокуратурата такова изявление не е давано", обясни прокурор Илиева. Районна прокуратура е уведомена на 12 декември, че има започнато досъдебно производство от РУ в Долни Дъбник и е докладвано на наблюдаващ прокурор.

Тепърва ще се изясняват обстоятелствата около случая, разпитват се свидетели. След като бъдат събрани всички доказателства по делото ще се прецени има ли престъпление, какво е то и дали е от частен или общ характер.