Гуцанов дирижира листите в БСП

Рекордните 40 души предизборен щаб нагласи Корнелия Нинова

Политика
14:54 - 05 Август 2022
5173
Гуцанов дирижира листите в БСП

Варненският лидер на БСП и доскорошен депутат, а преди време - и враг на Корнелия Нинова Борислав Гуцанов, е новият шеф на предизборния щаб на левицата, разкриха източници на Lupa.bg от пленума.

Напрегнатото заседание на червените започна малко след 14,00 часа днес и трябва да определи начина, по който ще се редят листите за предсрочните избори на 2 октомври, както и гласува предизборната програма на левицата. 

40 души, рекордно голям, предизборен щаб нагласи шефката на БСП Корнелия Нинова за предстоящия вот. Обикновено досега той наброяваше около 20. 

Темата за евентуалното изгонване на тримата служебни министри - членове на Столетницата - Крум Зарков, Весела Лечева и Явор Гечев не присъства официално в дневния ред на заседанието, но из коридорите на "Позитано" 20 е номер едно в последните дни. 

Очаква се опозиционерите на Нинова и тясното партийно ръководство да скочат срещу острите критики, изразени от нея в последните дни по отношение на президента Румен Радев и назначеното от него служебно правителство. 

"Срам ме е от поведението на ръководството на БСП към нейните кадри и към президента", каза преди старта на пленума един от тях - Костадин Паскалев. И определи репликите на Корнелия Нинова към Румен Радев като "истерични излияния, които нямат нищо общо със здравия политически разум”.

Неговото становище споделя и Калоян Паргов. “Неведнъж съм казвал, че с най-рейтинговия човек в държавата не бива да се караш и да влизаш в конфликти”, каза бившият шеф на БСП в София. 

Според него “всяка партия би се гордяла, ако за министри бъдат избрани нейни представители или членове в национален орган”. “Това е оценка на нейното качество. Партията обаче не може да носи отговорност за техните действия”, поясни той.  

Очаквайте повече подробности в идните часове.