Гуцанов: Регистрацията на БСП няма да бъде спъната

Нинова прави всички усилия да срине лявото обединение, каза социалистът

Актуални новини
09:14 - 03 Септември 2024
1471
Гуцанов: Регистрацията на БСП няма да бъде спъната

Регистрацията на БСП няма да бъде спъната, заяви пред БНР Борислав Гуцанов - председател на ПГ на "БСП за България" и член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на партията.


"Не се е случвало за 133 години председател на партията да направи такова нещо. Такъв егоцентризъм и такова виждане единствено и само за себе си не се е случвало. В историята на партията не се е случвало бивш председател да поставя личните си интереси над партийните - това, което в момента се случи. Нинова нямаше как да не си подаде оставката, защото избирателите на БСП от близо 1 млн. паднаха на 150 хил. - нямало е друг такъв срив в БСП в цялата ѝ история. С подаването ѝ тя вече няма правомощия. Националният съвет е взел решение кой да изпълнява функцията. Това, което прави Нинова, е абсурдно", коментира той и добави мнението си:


"Явно е имало едно чуждо тяло вътре в БСП и неразбиране как функционира БСП. Така или иначе това е затворена страница. Нинова не остави друга възможност на членовете на Националния съвет от това, което направихме - да бъде изключена от партията. Не може с едната ръка да си даваш оставката, а с другата ръка в съда да се пускат жалби срещу тази оставка".

По думите му ситуацията в БСП и ДПС е много различна. Надяваме се съдебната система да се произнесе по най-бързия начин, за да не може да бъде осуетено участие на БСП, каза Гуцанов.
Според него Нинова прави всички усилия да срине лявото обединение. "Започвам да си мисля, че това е била една от нейните цели през всичките тези години, за да пада резултатът на БСП", смята той.

Той съобщи, че в четвъртък ще бъде подписано споразумение за широка лява коалиция за изборите. Партиите, които ще се включат са 20, а може да има и други, каза председателят на ПГ на БСП. 


"След повече от 10-годишно разделение на лявото пространство има реален шанс това да се случи - да се явим на изборите заедно. Това отдавна трябваше да стане. Не беше необходимо всички да изпием горчивата чаша, за да разберем, че трябва да сме обединени. По-добре е да го направим, отколкото отново да се тюхкаме какво се случва". 
БСП - обединена левица - това е смисълът, категоричен бе Борислав Гуцанов.