Гуцанов сензационно: Да поканим в София Путин и Зеленски

Политика
12:26 - 04 Май 2022
3451
Гуцанов сензационно: Да поканим в София Путин и Зеленски

Депутатът от БСП Борислав Гуцанов предлага София да участва активно в преговорите за мир между Русия и Украйна и намекна от трибуната на НС, че у нас може да се състои среща на върха между президентите Владимир Путин и Володимир Зеленски. "Можем да поправим счупеното", амбициозен е Гуцанов. 



"Наши боеприпаси ще убиват хора" - така червеният народен избраник се обяви против предоставянето на военно-техническа помощ за Киев. И призова да не се дават оръжия и боеприпаси, защото това би вкарало България "в други конфликти", без да уточни какви. Въпреки това, социалистът няколко пъти повтори, че това не значело отстъпление от членството на страната в НАТО. Иначе той бил за провеждането на национален референдум по темата. 

Гуцанов спусна поредната московска опорка, че войната в Украйна не била война между Москва и Киев, а между Великите сили с цел борба за световно господство. 

Червеният законотворец си навлече реплика от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, който му напомни, че решението за членството в ЕС и НАТО се дължи на държавническа мъдрост, проявена през годините на прехода.