Гуинет Полтроу на съд, пребила дядка на ски

Ищецът настоява за обезщетение от 300 000 щатски долара за нанесени вреди

Шоу
13:35 - 21 Март 2023
2941
Гуинет Полтроу на съд, пребила дядка на ски

Актрисата Гуинет Полтроу се очаква да се яви пред американски съд заради твърдения, че е нанесла сериозни наранявания на мъж при сблъсък в ски курорт през 2016 г., след което е избягала, предадоха световните агенции.

Ищец по делото е пенсионерът Тери Сандърсън, който е на 76 години. Той твърди, че Полтроу е карала ски "извън контрол" и го е ударила в курорта Диър вали в Парк сити, щата Юта.

Според Сандърсън актрисата се е сблъскала с него, "като го е съборила силно,… и му причинила мозъчна травма, четири счупени ребра и други сериозни наранявания". Днес трябва да бъде дадено начало на процеса в съд в Парк сити. 

Според американски медии Гуинет Полтроу и членове на семейството й ще бъдат в съдебната зала, като се очаква актрисата да даде показания. 

Ищецът настоява за обезщетение от 300 000 щатски долара за нанесени вреди, след като предишният му иск за 3,1 милиона щатски долара беше отхвърлен. Тери Сандърсън внесе молбата си в съда през 2019 г.

Американската актриса пък внесе контраиск, като настоява да бъдат покрити разходите й за адвокат и щети за един щатски долар. Според нея Сандърсън е виновник за инцидента на ски пистата, преувеличава получените наранявания и се опитва да се възползва от известността и състоянието й. Полтроу казва, че пенсионерът се е блъснал в нея на ски пистата. Придружителите й проверили как е той след инцидента и възрастният мъж ги уверил, че е добре. 

Очаква се съдебният процес да продължи около седмица.