Гузен: Киркоров се извини за голото парти в Москва

Не знаех какъв е характерът на събитието, имах покана, оправда се звездата

Новини
14:10 - 27 Декември 2023
4405
Гузен: Киркоров се извини за голото парти в Москва

Чрез видео в социалните мрежи Филип Киркоров публично се извини, тъй като самият той заедно с други популярни руски артисти беше част от "голото парти" в московския клуб "Мутабор", организирано от Настя Ивлеева, което вбеси властите в Русия. 

Снимки в социалните мрежи предизвикаха вълна от възмущение и жалби в прокуратурата, а организаторите на купона са застрашени от 1 милиард рубли глоба.

"Да, знаех за събитието, получих покана, обещах да отида и отидох, но не бях съвсем запознат с характера на събитието и това, което се случи, затова си тръгнах", обясни певецът.

Той допълни, че е разбрал грешката си, защото артист "от неговия калибър" не може да постъпва толкова безотговорно по отношение на участието в публични събития, предава "Медиазона".

"Последното нещо, което бих искал е такива събития, пропуск от моя страна, да станат причина за ограничаването на творчеството ми в Русия - единствената страна, в която съществувам като артист и като гражданин. Аз съм артист само на моята страна, аз съм патриот само на моята страна", заяви още Киркоров.

Най-много гняв провокира руският рапър Vacio (Николай Василев), който си е сложил чорап на гениталиите и предизвикал еуфория сред гостите в клуб "Мутабор".

Представители на прокремълските "патриотични" организации "Сорок сороков", "Зов народа" и ФПБК започнаха да пишат доноси до Главната прокуратура и други държавни органи.

"Патриотите" обявиха партито за "неморално мракобесие" и настояват организаторите да бъдат разследвани за "гей пропаганда" и пропаганда на наркотици.

От "Зов народа" нарекоха голото парти епицентър на скандални развлечения:

"В момент, когато Русия води специална военна операция и отстоява традиционните ценности - Киркоров танцува в мрежа от кристали и тесни панталони", отбелязват активистите.

"Това е содомия, мракобесие, ЛГБТ пропаганда. Вижте кои са се събрали там: Собчак, Билан, Киркоров. Всичките имат деца - какво показват на децата си, какъв пример им дават? Истинските ЛГБТ хора са там. Какво изобщо мислят те? Днес се провежда специална военна операция. Нашето общество е в недоумение", коментира ръководителят на ФПБК Виталий Бородин.

Бородин настоява на организаторката на голото парти да се състави административен протокол, а "ако е възможно" - да се образува и наказателно дело "за ЛГБТ пропаганда".

Ръководителката на прокремълската Лига за безопасен интернет Екатерина Мизулина от своя страна заяви, че е цинично да се провеждат подобни мероприятия, "когато нашите момчета умират" в Украйна:

"Подобни партита са удар в крака на цялата политика, провеждана от държавата", заяви Мизулина.

Отзвукът от голото парти оттекна и в Руската дума. 

Депутатът от Думата Мария Бутина настоя Министерството на вътрешните работи, Роскомнадзор и Министерството на културата да направят оценка на събитието в клуб "Мутабор" - дали събитието не нарушава "забраната за ЛГБТ пропаганда", както и указа на Владимир Путин за запазване и укрепване на "традиционните руски духовни и морални ценности".