Гюндоган: Сити ми помогна да реализирам всичките си мечти

Ще го нося винаги в сърцето си, заяви германският национал

Спорт
14:17 - 26 Юни 2023
1625
Гюндоган: Сити ми помогна да реализирам всичките си мечти

Вече бившият капитан на Манчестър Сити - Илкай Гюндоган, се сбогува с клуба, в който прекара последните седем години. Германецът, който записа 304 мача със светлосиния екип и отбеляза 60 гола, днес официално бе обявен като ново попълнение на Барселона, след като контрактът му с европейския шампион изтече.

Халфът бе привлечен от Борусия (Дортмунд) през юли 2016-а, ставайки първото попълнение на Сити при Джосеп Гуардиола. Той си тръгва от „Етихад“ с пет шампионски титли, два трофея от ФА Къп, четири Купи на Лигата, две отличия Къмюнити Шийлд и една „ушата купа“ от последното издание на Шампионската лига.

„За мен беше истинска привилегия и удоволствие да бъда част от Манчестър Сити в продължение на седем години. Манчестър беше мой дом и в Сити аз се чувствах като част от едно много специално семейство. Имаш щастието да преживея толкова много незабравими моменти по време на престоя си тук. Да бъда капитан в този изключително специален сезон бе най-великото преживяване в моята кариера.

Първо, бих искал да благодаря на Пеп. Да мога да играя под ръководството му и да се уча от него толкова дълго е нещо, което никога няма да забравя. Бих искал също така да благодаря на всички мои съотборници, бивши и настоящи, които изиграха толкова специална роля, за да направят времето ми тук невероятно. Накрая бих искал да благодаря на изключителните фенове на Сити. Те ме подкрепяха от момента, в който пристигнах, и им дължа много.

Този клуб ми помогна да реализирам всичките си мечти и винаги ще бъда благодарен за тази възможност. Ще нося Сити винаги в сърцето си. Веднъж син, завинаги син“, заяви Гюндоган пред сайта на Манчестър Сити.