Гюнер Тахир: Илия Павлов беше посредникът между КГБ и Доган

Депутати и кметове от ДПС сами предлагали жените си на почетния председател

Актуални новини
12:50 - 16 Септември 2024
6795
Гюнер Тахир: Илия Павлов беше посредникът между КГБ и Доган

Илия Павлов е бил свръзката между тайната полиция на Съветския съюз КГБ и Ахмед Доган. Това разкри бившият зам.-председател на ДПС и лидер на НДПС Гюнер Тахир. 

Тахир разказва как е започнала политическата кариера на Доган, както и кога са се появили признаците за неговата зависимост от алкохола. В интервют за подкаста "Гледна точка" става дума и за тайните партита, организирани от Доган, на които са присъствали много момичета.

Според Тахир на тези събития Доган посягал сексуално на жените на депутати и кметове, които също били част от политическото семейство на ДПС. 

Тахир твърди още, че всъщност Доган не е етнически турчин, тъй като баща му е циганин, а майка му – татарка. 

„Целият живот на Ахмед Доган е измислица, той е комплексиран, не е расал в нормални семейни условия, от малък е бил вербуван от Държавна сигурност.

На кандидат-студентския изпит е получил двойка и го записват на 26 декември, когато семестърът е свършил. Изпращат го при ректора на университета и той му казва, че го записва, но трябва да каже, че го прехвърлят от Софийския университет в Шуменския университет и тъй като не е подготвен за изпити му дава право да се яви на изпит, когато е готов“, разказва Тахир. 

Тахир е категоричен, че Доган се е възползвал от наивността на хората в партията „Доган последователно е подготвян от Държавна сигурност. В началото като нелегал в Турция да отиде и да работи, но бързо се усещат хората, защото не може да говори на правилен турски език. След това са искали да го пратят в Западна Германия, организират му среща с нашенка, която също е вербувана от ДС, за да ги оженят, но и това се проваля“, допълва още бившият втори в ДПС.

Гюнер Тахир разказва и за самото начало на политическата кариера на Доган:

„Заради произхода си беше слаб човек, имаше впито лице, хората събираха пари, за да му купят първия костюм. Колеги от Русе му донесоха от мебелния завод спалня, за да не спи на земята“.

Почетният лидер на ДПС бил ужасен и като баща. Майката на сина му чакала на опашка пред кабинета му в парламента, за да му напомни, че синът му има рожден ден.

Тахир дори изказва дълбоки съмнения, че Доган е бил в затвора, изказвайки скандални противоречия.

„Ахмед Доган е зависим към алкохола. Случвало се е да се напива толкова, че да пада под масата, закача сервитьорките. Не е тайна, че е посягал сексуално на жените на депутати и кметове от ДПС, има и такива, които лично си водеха съпругите при него“, шокиращо споделя Тахир.

И допълва, че една от тях дори играела ролята на маман.

"Доган, каквото добро е видял, го е видял от Държавна сигурност. Неговото верую от една страна е ДС, а от друга марксистко-ленинската филососия. Когато Илия Павлов е бил жив, са идвали високопоставени хора на КГБ да се виждат с "техния човек". Това е ставало през Павлов. Естествено, че Доган е човек на КГБ. В това не би трябвало да има никакво съмнение", казва още Тахир в подкаста "Гледна точка". 

"Доган е комплексиран още от детските си години. Много хора не мога да устояна на две неща - на властта и парите. Доган е нямал нищо като дете, запознал се е с баща си на 25 години. Целият му живот е измислица на Държавна сигурност, която му осигури алиби като борец за свободата, лежал в затворите. Бащата на бъларския етнически модел? Това са такива глупости, слушам ги от 35 годии и се чудя кои хора вярват още на този модел. Целта беше да ни сплашат като народ, за да прокарат този комплексиран човек на предни позиции. През цялото време той игра ролята на бащата на българските турци. Това настина е роля и това наистина е игра", допълва Тахир.