Гюнер Тахир за коалиционния партньор на Доган: Румен Йончев и майка си ще продаде

Политика
17:25 - 05 Септември 2024
3538
Гюнер Тахир за коалиционния партньор на Доган: Румен Йончев и майка си ще продаде

Преди журналистите да нахлуят свободно в двата сарая на Ахмед Доган, достъпът до неговите покои е бил под пълен контрол. Това става ясно от думите на бившият зам.-председател на ДПС Гюнир Тахир пред Банкеръ. 

"В сараите на Доган дори партийците не са били със свободен вход. Достъп са имали кръг бизнесмени от различни сфери, които почти всяка вечер са пирували с почетния председател до ранни зори, защото не смеели да станат от масата преди падишаха", споделя той във видео интервю. 

"Политическият номад Румен Йончев е готов и майка си да продаде в свой интерес. При „Български глас“ е същото – чух, че искали да правят чети от ловните дружинки в близост до РСМ", разказва още Тахир. 

"Доган обяви, че е над всичко – над Централен съвет, над Централно оперативно бюро, над цялата партия, а обвиненията срещу Пеевски бяха точно в тази посока – че управлява еднолично. Какъвто е бащата, такъв е и синът. Членовете на ЦС изведнъж от 175 се оказаха 240 и нито една от двете фракции не може да събере заветните 160 гласа за овладяване на партията. Видимо Доган е изтървал юздите в ДПС", анализила Гюнер Тахир. 

Според него анализът от кадровите размествания показва, че поне 10 района са с Пеевски, сред тях важни региони като Търговище, Хасково, може би дори Кърджали.