Ха, сетиха се! Фандъкова прибира клошарите

Стотици скитници щъкат из столицата в разгара на карантината

Актуални новини
18:35 - 19 Март 2020
6696
Ха, сетиха се! Фандъкова прибира клошарите

Седмица след обявяването на извънредно положение в България заради коронавируса от Националния оперативен щаб, управляван от ген. Венцислав Мутафчийски се сетиха, че никой не се е погрижил за клошарите в София.

С въвеждането на извънредните мерки властта многократно призова хората да си стоят вкъщи и да няма струпване на повече от двама души навън, за да не се провокира разпространението на COVID-19.

Днес ген. Мутафчийски отбеляза, че само клошарите са останали по улиците и посочи, че гражданите спазват все повече рестрикциите. "Ще сигнализираме в Столична община за хората изпаднали в това положение", добави началникът на ВМА И шеф на Националния оперативен щаб.

"Вижда се, че нашите съграждани наистина спазват добра дисциплина, затова изпъкват клошарите, добави генералът.


Интересно обаче защо чак сега се предприемат подобни мерки спрямо скитниците и Столична община, кметът Йорданка Фандъкова и кризисният щаб в София досега не са направили нищо по въпроса - 7 дни след въвеждането на извънредните мерки. 

Клошари и просяци може да бъдат забелязани по всички централни улици в София. Топлото време ги кара да стоят и да се опитат да изкарат някой лев, макар че заради обявената всеобща карантина из столицата се движат много малко хора. Lupa.bg засече през последните дни десетки скитници по ул. "Раковски", по "Витошка", край НДК, Женския пазар и Лъвов мост.

Снимки: Агнес Методиева