Хабиби, спиш ли добре, като ръсиш такива простотии?

Азис заби в земята Иван Костов с вселенските си прозрения

Коментар
16:11 - 24 Февруари 2020
16184
Хабиби, спиш ли добре, като ръсиш такива простотии?

В неделя бях изправен пред жесток цивилизационен избор. Не между „чееерно и бяяяло”, както написа навремето Агент Тенев, а между черно и черно. Азис при Мондьо, или Иван Йорданов Костов пред Светльо Иванов. Избрах чалгаризацията пред приватизацията, защото се опитвам да гледам в настоящето, а не в миналото. И не сбърках.

Колкото и да ми е интересна макроикономическата рамка на валутния борд и опърпаното, клошарско куфарче на американския Остап Бендер - Стийв Ханке, от Васко Троянов научих неща за онтологичния смисъл на живота. Такива, каквито Иван Костов дори да ги знае, си ги споделя само с Елена сред доматите в „Драгалевци”. А Азис прави всичко възможно да разшири съзнанието на публиката.

Като изключим чисто естетическото ми отвращение към наличието на двама брадясали тлъстаци с пискливи гласчета на 3 квадратни метра, разговорът между Мондьо и Азо беше повече от поучителен. Циганският бард надмина и Хоакин Финикс с речта му за кравите и телетата на наградите „Оскар” и дръпна потресаваща тирада за толерантност към смуглите, обратните и чалгаджиите. Беше истински катарзис.

Абе, Хабиби, спиш ли добре, като ръсиш такива простотии по телевизията? Ти ли ще ми говориш за толерантност? Заради цвърчащото отвсякъде измекярско анадолско мучене на тебе и подобните ти същества човек не може нито да се вози на градския транспорт, нито да си вземе такси. Не може да заведе децата си на детска площадка, защото бандичка пияни, потни тийнове дънят „Чурулик” на съседната пейка. Не може да си пусне радио, защото „Веселина”, „Зорана”, „Вероника” и подобните им са налазили УКВ-то като пичи въшки – колежка от лекия жанр след турне из Търговищко.

Замислял ли си се, Хабиби, какъв процент от битовите престъпления в България са извършени от твои почитатели и какъв – от апологети на Модест Мусоргски? Що за послания носи противната полюция, която се лее от сините ти устенца, освен за педерастлък, проститутски ваканции в Дубай и разбити от шафрантии сърца?

Към какво точно искаш да сме толерантни? Към това, че си циганин ли? ОК, става. Към това, че си на левия тротоар и се опитваш да го монетаризираш? Съгласен съм. Но толерантност към обръснатия ти задник по билбордовете и унищожаващата мозъчните клетки повръщня, която наричаш „творчество” – няма как да стане. Толерантност, че на всичкото отгоре си един циганин измамник, който не благоволява да си плати данъците и дължи близо 1 милион лева на НАП (които неизвестно по какви причини не си ги търсят така активно) хич нямам.

Така че, Иван Костов да ми прости, но приватизираният от Камен Михайлов гараж на УБО не ни е на дневен ред. Точно сега, когато неуки кръчмари, дето се фукат, че са учили до 5-и клас, са лидери на обществено мнение и си мислят, че щом са черни и обратни, са Майкъл Джексън. Само без таланта, де...