Хайки от контрольори погнаха гратисчиите навръх Великден

Новини
18:18 - 28 Април 2019
2343
Хайки от контрольори погнаха гратисчиите навръх Великден

Навръх Великден хайки от контрольори обсадиха градския транспорт в София. Проверяващите тръгнаха на групи от по двама трима предимно в трамваите по основни линии като №5, №7 и №4, с което предизвикаха бурно негодувание сред пътниците.

Въпреки празничното настроение, служителите с апарати в ръка хич не цепиха басма никому и гледаха да не пропуснат някоя „жертва” да се спотайва по седалките.

Репортер на Lupa.bg стана свидетел на бурни разправии между двама със сини униформи и младеж и девойка по линията на петицата, които очевидно бяха решили, че днес могат да пътуват без билетче. Някъде около „Пирогов” в трамвая връхлетяха мъж и жена контрольори и блокираха мотрисата от двата края, за да не успее някой да слезе на следващата спирка.

Бдителните им усилия се увенчаха с успех и те хванаха натясно младежите.

След размяна на достатъчна порция обиди и въпроси от типа: „Ти на мен ли ще ми говориш така?” и „Така ли са те възпитали майка ти и баща ти?” и закани, че ще извикат полиция, на момчето беше написан акт, тъй като нямаше в себе си пари да плати глобата. Пътниците в мотрисата обаче се възмутиха, че на такъв голям празник контрольорите не пропускат да обикалят из транспорта, за да спипат някой гратисчия.

Разгневени граждани пък отбелязаха, че поне на големи празници като Великден от „Градска мобилност” може да вземат решение да не се проверяват пътуващите, които бездруго са твърде малко в опразнена София. „Толкова ли не може поне на този голям празник да се обяви, че хората могат да се возят безплатно в транспорта, а не да правят акции с някакви зелени билети по никое време?”, мърмореха пътуващите.

Гратисчии и по други линии са били глобявани днес заради доста сериозното присъствие на проверяващи, които дори в делничните дни не са така усърдни.  

Снимката е илюстративна