Хайки за ракия без документи

Новини
11:12 - 11 Декември 2023
1866
Хайки за ракия без документи

Масови проверки за алкохол без документи направиха полицаи на територията на Благоевградска област при специализирана полицейска операция по линия на противодействие на разпространението и контрабандата на акцизни стоки, без поставен задължителен бандеролен знак.

Полицейски служители на РУ-Гоце Делчев са извършили проверка на сергия на кооперативния пазар в града, където е установено, че се съхранява и продава около 16 литра жълтеникава течност с мирис на алкохол.

При съвместни действия на полицейски служители на РУ-Сандански и служители на Агенция „Митници" са проверени павилион в района на ул. „Тодор Каблешков" в гр. Сандански, където е намерена пластмасова туба, съдържаща около 9 литра жълтеникава течност с мирис на алкохол и питейно заведение с прилежащо към него складово помещение в с. Дамяница, общ. Сандански, където са открити три пластмасови бутилки, съдържащи общо около 14 литра жълтеникава течност с мирис на алкохол.

Полицейски служители на РУ-Петрич и служители на Агенция „Митници" пък са установили, че в ресторант в гр. Петрич се продава около 3 литра наливен етилов алкохол, без задължителен бандеролен знак, а на сергия в района на ул. „Рокфелер" в гр. Петрич – около 4 литра наливен етилов алкохол, без поставен бандеролен знак.

За случаите са уведомени компетентните прокуратури. Работата продължава.