Хаджи Тошко плаши Кирил Петков с "червен картон"

Политика
09:04 - 18 Май 2022
4179
Хаджи Тошко плаши Кирил Петков с "червен картон"

Вицето на Слави Трифонов Тошко Йорданов заплаши в ефира, че ако останалите коалиционни партньори не се вслушат в предупреждението, отправено от Дългия в началото на седмицата, ИТН ще извади брутално "червения картон".

„Не знам дали останалите в коалицията са чули предупреждението на г-н Трифонов. Минали са само два дни“, заяви председателят на парламентарната група на Има такъв народ пред Би Ти Ви. 

Повод за неговите думи беше пост на лидера на партията Трифонов във фейсбук, в който заяви, че коалиционните партньори не се допитват до него и "Продължаваме промяната" си правят, каквото искат. щ

По думите на Йорданов е ясно какво ще последва след предупреждението и ако то е жълт картон, „не е ясно дали ще се стигне до червен картон, но ще е брутално, ако го вдигнем“.

Йорданов обвини в лъжа председателят на Народното събрание Никола Минчев, който заяви, че представители на ИТН не ходят на коалиционните съвети. 

"Искам да отидете при господин Минчев и да го питате на кой коалиционен съвет не е имало представител на ИТН, защото той излъга.

Господин Минчев, доколкото знам, е бил само на един коалиционен съвет извън парламента. То просто е така – това е истината, а той излъга. Винаги е имало представители на ИТН на коалиционен съвет, независимо дали са в парламента или в Народното събрание. Винаги са присъствали. Питайте го, ще ми е интересно да чуя", ядоса се сценаристът.