Хаджи Тошко се заяжда с Асен Василев: Защо седите като вицепремиер?!

Сценаристът се дразни как финансовият министър седи в парламента, Росен Желязков: Не съм хостеса!

Политика
10:13 - 09 Юни 2023
8211
Хаджи Тошко се заяжда с Асен Василев: Защо седите като вицепремиер?!

Грозна сценка разигра лидерът на ПГ на ИТН в пленарната зала по време на дебатите за удължаването на действието на бюджетите на общественото осигуряване и НЗОК Тошко Йорданов. Той обясни на финансовия министър Асен Василев, дошъл в сградата на НС, за да защити параметрите, че погрешно бил седнал на мястото на вицепремиер. И му обяви от трибуната: 

"Изпълнителната власт да си знае мястото", възмутен, че Василев не е седнал по-нагоре по редовете на къта за членовете на Министерския съвет. Асен Василев обаче не показа, че е особено трогнат от забележката на сценариста. 

Иначе Хаджи Тошко без да иска отправи критика към досегашната службна власт за това, че не е изчислила качествено макрорамката.

И призна, че ИТН не е могла да спре предишния бюджет, кроен от кабинета "Петков", а не този на Гълъб Донев. И твърди, че Асен Василев бил направил "смотан" бюджет, нарече го "пълен боклук", заплаши с емитирането на нов голям дълг и изобщо, подобно на Росица Велкова, обрисува... катастрофална картина. 

"И аз да седна там, на мястото на вицепремиер", предложи Тошко. А председателят на НС Росен Желязков се сопна и му напомни, че местата за членовете на кабинета не са строго определени. 

"А и аз не съм хостеса!", възмути се герберът, а думите му бяха посрещнати със смях от останалите депутати. 

"Не ви давам идеи как да пишете песни. Ще ви помоля вие да не ми давате идеи как се пише бюджет", лаконично и сдържано отвърна пък на свой ред Асен Василев.