Хаджигенов пред Lupa.bg: До неделя сваляме властта

Политика
14:52 - 06 Август 2020
8661
Хаджигенов пред Lupa.bg: До неделя сваляме властта

Очаквайте повече ескалации на напрежението след уверението на Валери Симеонов, че правителството ще си изкара мандата. Ще има повече блокади и палаткови лагери. Няма да чакаме повече - до края на седмицата сваляме властта. Това заяви пред Lupa.bg адвокат Николай Хаджигенов от „Отровното трио” по повод намерението на ГЕРБ и коалиционните партньори да продължат да управляват до редовните избори през следващата година.

 „След вчера напрежението стана още по-силно. Всеки пък, когато се упражнява сила, хората откачат, защото едно е да ти приказват, че си роб, друго е господарят да те цапардоса с бича по гърба”, коментира Хаджигенов сблъсъците по време на конференцията на ГЕРБ. 

По думите му, управляващите не целят да провокират протестиращите, за да ги арестуват, тъй като: „униформените милиционери са малко, има-няма 20 000, 2/3 са в министерствата и креслата”.

По повод разпоредената проверка на Административния съд в Стара Загора за това кой и защо блокира пътя за Хасково и кой е издал заповед да се преустанови движението в отсечката, юристът бе лаконичен: „Това е отявлена кретения, няма нищо общо с правото. Това е вид репресия”.

Според Хаджигенов, певицата ЛиЛана, чийто защитник е той, е пусната под домашен арест не заради натиска на протестиращите, а заради неговата работа в зала. „Уличното правосъдие е опасно. То е близко до герберската идея за правосъдие. Не съм неин привърженик не само защото се свързва Лили с Божков, а защото уличното правосъдие е озверяла тълпа, която задоволява инстинктите си", посочи Хаджигнов.