Хаджигенов става независим депутат?

У нас
19:23 - 08 Април 2021
9323
Хаджигенов става независим депутат?

Съпредседателят на коалиция "Изправи се! Мутри, вън" Николай Хаджигенов определи изявленията на Мая Манолова като "говорене на типичен политик" и я обвини, че прикрива истината от избирателите на обединението. А най-вероятно той ще влезе в Народното събрание от листите на ИСМВ, но след като бе буквално изгонен от Манолова и Татяна Дончева днес, ще стане независим депутат. Той обаче обяви и че държи коз - можело и двете лидерки да останат такива, ако той и Бабикян не позволят съставянето на парламентарна група и оттеглят "Мутри вън" от името й. 

Този следобед Хаджигенов хвърли още един капан за новата коалиция, току що встъпила в брак, а вече пред развод - че е водил преговори с партията на Слави Трифонов "Има такъв народ". Вчера Манолова изрично предупреди, че нито са водени разговори за евентуално съставяне на кабинет с учиндолеца, нито с представителите на ДБ. И обяви, че ако се стигне до такива, те ще са 100% публични. Хаджигенов обаче по свои канали вече е започнал присламчването си към Трифонов. 

„Заради някакви техни мнения, те са готови да излъжат избирателите, казвайки им, че можем да не вземем гласовете на ДПС. Аз, ако съм на ДПС и ГЕРБ, бих подкрепил всяко едно правителство на малцинството. Искам да видя как Манолова или Дончева или който и да било, няма да им вземе гласовете. Това в правния мир изобщо не е възможно. На вратата на Народното събрание няма да пуснат депутатите на ГЕРБ и ДПС? Това е смешно“, сопна се адвокатът след брифинга на Манолова и Дончева. 

Този тип коалиция е като тази, в която западните сили през Втората световна война се събраха със Сталин срещу Хитлер, обясни още Хаджигенов.

„Никога не съм крил, че за пореден път направих нещо, което не ми харесва. Подкрепих г-жа Манолова на кметските избори не защото ми харесва, а защото това беше война срещу ГЕРБ. Съвсем нескромно бих казал, че водя сам самичък война срещу ГЕРБ почти от самото начало на ГЕРБ. Преди това водих война със Станишев, след това с Орешарски. Не за друго, а защото те убиваха демокрацията и правосъдието. Чисто гражданска позиция и професионална в отделни случаи“, допълни той. 

На въпрос дали съжалява, че се е коалирал с Мая Манолова за парламентарните избори той отговори: „Не съжалявам. Тази коалиция беше безумна, невъзможна и ние заедно я направихме работеща, защото основните цели са ГЕРБ, Бойко Борисов и Гешев. Това са нещата, които трябва да направим. Не ми харесва, че трябваше да направим точно такава коалиция, но това беше възможната коалиция“.

На снимката: Отровното дуо Хаджигенов и Бабикян и Манолова в деня на закриването на предизборната кампания на ИСМВ