Хакерът на НАП направи фурор в социалните мрежи

Актуални новини
08:41 - 21 Юли 2019
9530
Хакерът на НАП направи фурор в социалните мрежи

Кристиян Бойков, който беше обвинен за хакерската атака на сайта на Националната агенция за приходите, събра стотици последователи във фейсбук. Докато политици, общественици и експерти по държавна сигурност продължават да си разменят обвинения кой и как да поеме отговорността за случая, популярността на набедения хакер расте.

20-годишният Бойков вече си има собствена фен-група, в която бе качено и първото му интервю след ареста.

От своя страна самият пробив в системата на НАП продължава да държи висок градуса на политическите страсти.
 
„Това е една сериозна заплаха и пробив на националната сигурност. Отговорността е на цялото правителство, защото гръмна такъв скандал. И те веднага хващат един младеж, който нито има доказателство срещу него, нито нищо, за да замажат положението”, коментира депутатът от БСП и заместник-председател на Комисията по отбрана Николай Цонков. 
 
„Трябва да има наказани, ако има пропуски. Не трябва да бъдат героизирани такива момчета и момичета, ако се намери кой е направил пропуска, чиновници държавни служители да бъде направено това, да бъде подобрена защитата. Приоритетите са образование, сега започнахме и  със сигурност, ще стигнем и до кибер. Ние го съзнаваме, но нямаме такива пари в държавата”, коментира бившият вътрешен министър и член на Комисията по отбрана Валентин Радев.