Хакери искат 5 бона "откуп" от Юлиан Вергов

През ключалката
11:00 - 11 Март 2020
4389
Хакери искат 5 бона "откуп" от Юлиан Вергов

Юлиан Вергов е един от най-харесваните ни актьори, особено след запомнящата роля, която направи в миналия сезон на хитовата медицинска поредица "Откраднат живот", излъчван в ефира на Нова тв. Чаровният артист, когото сега виждаме и в ролята на жури в музикалното шоу за имитации "Като две капки вода" по същата медия, наскоро е имал доста неприятно изживяване, за което сам споделя.

Оказа се, че от известно време насам Вергов е системно тормозен във виртуалното пространство. Става дума за хакери, които удрят всички профили в социалните мрежи на журиращите в "Капките". А ако не го направят, достатъчно е да създадат нов и разбира се - фалшив акаунт, в който има множество снимки и видеа от живота на Юлиан Вергов.

Бесен на случващото се, актьорът направил всичко възможно, за да разбере кой седи зад долното посегателство върху живота му, пък макар и във виртуалното пространство.

"Появиха се няколко мои фалшиви профила. Внимавайте! Фалшиви са. Моят личен е само един. Той е и официален", побърза да напише Вергов и да информира хилядите си последователи какво точно се случва на негов гръб в мрежата.

Отгоре на всичко наглостта на хакерите стигнала своя връх, когато Вергов получил "предложение" да даде "скромните" 5 хиляди лева, за да спре този тормоз! Потресен актьорът, разбира се, отказал да плати, каквато и да е било сума.

Припомняме, че това съвсем не е първия път, в който Юлиан Вергов пати от киберпрестъпници. Преди две години турски хакер успя да проникне в акаунта му и дори да го заключи. Исканата от актьора сума тогава била в размера на 200 евро, за които обаче, не става ясно дали все пак са дадени, но доколкото го познаваме, това е малко вероятно да се случи