Хамид Хамид от ДПС стана жертва на атака с...яйца

Политика
09:22 - 13 Август 2020
3131
Хамид Хамид от ДПС стана жертва на атака с...яйца

Тази сутрин пред Народното събрание е доста по-горещо дори и от най-топлите августовски дни. От ранни зори пред сградата на законотворците са се събрали протестиращи със солидни запаси от домати и яйца. В тази напечена обстановка зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Хамид Хамид стана жертва на нападение с... яйца.

Парламентът беше свикан извънредно по настояване на БСП с две основни точки в дневния ред - актуализация на бюджета и изслушване на премиера Бойко Борисов. Минути преди началото на пленарното заседание депутатите започнаха да прииждат към сградата на НС. Те обаче всячески се опитваха да избегнат народната любов на главния вход на сградата.

Въпреки полицейския кордон обаче протестиращите бяха обсадили и задния вход на парламента и посрещаха народните представители с яйцата, с които се бяха заредили.

Така един от най-потърпевшите се оказа зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид. В продължение на около минута той беше под канонада от яйца, които хвърчаха към него.

В крайна сметка обаче депутатът от ДПС успя да се скрие в солидната сграда и да се спаси от по-сериозни щети.

Снимки: Агнес Методиева