Хамилтън се закани: И на 40 ще карам във Формула 1

Спорт
11:45 - 19 Април 2024
2313
Хамилтън се закани: И на 40 ще карам във Формула 1

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън очевидно няма намерение да се пенсионира скоро, като планира да се състезава още дълго време.

От следващия сезон Хамилтън ще се състезава за отбора на Ферари, а догодина навършва 40 години, но очевидно няма намерение да спира.

„Смятам да карам още. Разбира се ще съм на пистата, когато стана на 40. Всъщност не се чувствам като на 40, чувствам се фантастично. Преди си мислех, че когато навърша тази възраст вече няма да съм в болида, но животът е такова лудо пътуване“, каза Хамилтън.

Той спомена и Фернандо Алонсо, който подписа нов договор с Астън Мартин до 2026 година, което означава, че ще бъде зад волана до 45-годишна възраст.

“Не съм най-възрастният пилот тук. Добре, че Алонсо все още е сред нас. Фернандо е един от най-добрите пилоти, които сме имали в спорта и той ни показва, че всичко е възможно. И това показва, че е настъпила нова ера сред спортистите, в която човешкото тяло може всичко, особено, ако за него се грижат добре“, допълни Хамилтън.