Хънтър Байдън продава картина за $225 000

Синът на президента откри изложбата, озаглавена "Хайку", в петък в галерия "Жорж Берж"

Шоу
16:59 - 12 Декември 2022
3126
Хънтър Байдън продава картина за $225 000

Изложба на картини на сина на президента на САЩ Джо Байдън – Хънтър, е представена в Ню Йорк, като най-скъпата картина е оценена на 225 000 долара и вече е привлякла двама заинтересовани купувачи, съобщи "Ню Йорк поуст".

Служител на галерията отказва да предостави на изданието подробности за потенциалните купувачи на неназованата картина с жълти цветя, която е с размери 175×249 см.

Според вестника две други творби на сина на президента са били продадени след откриването на изложбата, озаглавена "Хайку" в петък в галерия "Жорж Берж" в Ню Йорк. Търговецът на произведения на изкуството Жорж Берж заяви, че тази изложба на Байдън е отворена за обществеността, за разлика от миналогодишното дебютно събитие, което беше само с покани.

Берж добави, че в мазето на галерията си има няколко картини, които Байдън е завършил преди повече от 20 години, което според търговеца на произведения на изкуството е доказателство, че синът на президента е работил през по-голямата част от живота си, за да стане художник.

През юли 2021 г. медиите съобщиха, че Хънтър Байдън възнамерява да продаде свои картини в галерия "Жорж Берж" в Ню Йорк и Лос Анджелис. Както пише Politico, началната цена на творбите започва от 500 хил. долара, което е "немислима сума" за начинаещ художник. Посочва се, че работата на Хънтър е предизвикала подозрения, че ще се намерят хора, готови да надплатят за картините на Байдън-младши, за да си спечелят благоволението на президента. Подобни обвинения в корупция вече бяха отправени към Хънтър Байдън по време на кампанията на баща му през 2020 г.