ХАОС: Пак блокада на кръстовището пред румънското посолство (ВИДЕО)

Транспортният капан изнерви шофьорите

Топ
21:50 - 14 Август 2020 (обновена)
11205
ХАОС: Пак блокада на кръстовището пред румънското посолство (ВИДЕО)

За втора поредна вечер протестиращите в София блокираха кръстовището на бул. "Ситняково" и "Шипченски проход" до румънското посолство.

С развети трикольори те се опитват да спират минаващите коли. Очаква се по-късно тази вечер недоволните от правителството отново да се опитат да опънат палатки пред посолството и да построят барикади от кофи за боклук, стари гуми и дъски.

Към 22 часа полицейско присъствие на възловото кръстовище нямаше. Някои от колите успяха да се изтеглят от кръстовището, след като протестиращите отвориха едно платно за колите от "Алея Яворов" да се изтеглят по "Шипченски проход". 

Много шофьори обаче се оказаха в капан. Те не могат да продължат напред, защото са спрени от протестиращи, но не могат да се върнат назад, защото има други автомобили. Някои от протестиращите седнаха на пътното платно.

Новата блокада доведе до напрежение между протестиращите и някои шофьори, които негодуват от спирането на движението. "Не може 500 души да блокират цяла София, не може да говорят от името на България, не подкрепям протеста, не съм съгласен с тези блокади, това е мафия", каза един от тях. 

"Как не ви е срам, в колите има деца, разбираш ли, деца", крещеше недоволна майка. 

Протестиращи обсадиха кола, като един от тях я ритна. Все пак шофьорът беше пуснат да мине. В капан попадна и автобус по линията 413.

В крайна сметка към 22,15 дойде полицейски автомобил, който се опитва да регулира движението. Недоволните започнаха да крещят на служителите вътре защо не са се появили по-рано и да ги обвиняват, че искат хората да се избият. Колата обърна и тръгна обратно. 

Поради затваряне на кръстовището са променени маршрутите на градския транспорт: 

Трамваите от линия 20 се движат до станция “Изток”;

Автобусите по линия 120 от “Алея Яворов” се движат по бул.” Цариградско шосе”, пл. “Авиация”, бул.”Асен Йорданов”, “Шипченски проход”, Ул. ”Иван Димитров - Куклата”, бул. ”Гео Милев” и по Ул. ”Черковна” и по маршрута си.  

Автобусите от линия 72  са отклонени от бул."Алея Яворов" по бул. "Цариградско шосе", Площад на Авиацията, бул. "Асен Йорданов", бул. "Шипченски проход" и по ул. "Гео Милев" до бул. "Ситняково", Автобусите от линия 280 от бул. "Цариградско шосе", по бул. "Алея Яворов", бул."Драган Цанков", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до Национален стадион "Васил Левски" и обратно по маршрута си. 

Автобусите от линии 213, 413 са пренасочени по бул."Асен Йорданов", бул. "Шипченски проход", бул. "Ситняково" и по маршрута си двупосочно.