Хаос по гарите в София заради новите мерки

Общество
20:41 - 17 Април 2020
3101
Хаос по гарите в София заради новите мерки

Хаос по гарите в София заради новите мерки. Заради затварянето на града и в опит да се ограничат пътуванията от и към столицата без необходимите документи, част от гарите бяха затворени. Така пътниците вече могат да пристигат и заминават само от една точка в София - Централната гара. А заради затварянето на другите гари в София се наложи хора да вървят и пеша.

ДЖ и Националната компания „Железопътна инфраструктура” затегнаха контрола на пътуванията и по гарите. Вече всеки пътник минава през щателна проверка, преди да се качи на влак. Новите мерки създадоха напрежение сред пътниците, тъй като до 10 часа тази сутрин влакове от централната гара не заминаваха, за да бъде създадена новата организация. Това доведе и до струпване на хора на едно място. Движението на влаковете, които заминават от Централна гара София, вече е напълно нормализирано и всички композиции се движат по разписание.

Проверките минаваха бързо, но липсата на влакове по пероните доведе до хаос. Композицията, която обичайно потегля преди 10 часа заради мерките за разреждане на влаковете е отложена за след 1 часа на обяд. Други се оказаха изненадани от затворените гари в София, съобщава Нова тв.

Най-близките гари до София, на които ще спират композициите, са Елин Пелин, Костинброд, Яна и Владая. А чакането  изнерви някои заминаващи.

От петък до понеделник БДЖ спира общо 39 влака, които се движат по различни направления из цялата страна.