Хапе ли леопардът? Тийнейджърка от Варна вече знае

Ученичката бръкнала в клетката на хищника за селфи...

Новини
17:30 - 18 Септември 2023
11485
Хапе ли леопардът? Тийнейджърка от Варна вече знае

Тийнейджърка от Варна реши да прояви абсолютна безотговорност като рискува да се доближи опасно близо до мрежата на местообитанието на леопардите в зоопарка.

Пред thesite24.net директорът на зоокъта в морската столица заявява, че инцидентът е станал малко след 18.00 часа вчера, т.е. в извънработно време, когато касите са били вече затворени.

“Обадиха ми се, за да ми съобщят за инцидента, който за щастие не е сериозен. Разбрах само, че момичето е леко ухапано”, обясни Иванка Стоянова.

Тя добави, че девойката е рискувала изключително много, защото леопардът е пазил двете си малки.

“Животното се стресира, плаши се и си пази бебетата, но аз апелирам – моля Ви не бъркайте в клетките на животните!”,

каза още директорката на варненския зоокът.

На снимки, които се разпространяват в социалните мрежи, се вижда как младо момиче е застанало до клетката на леопарда и се опитва да си направи селфи, докато докосва мрежата, до която е застанал и женския леопард. Следващият кадър е как момичето е седнало на пейка, а до нея е охраната на зоокъта.

“Въобще не е изключение хората да се опитват да пипат животните или да ги хранят.

Понякога посетителите в зоопарка идват с нагласата, че тук животните едва ли не пеят и танцуват, но това не са циркови животни! Те не са опасни, но се стресират и страхуват, когато някой се опита да им навлезе в личното пространство! Моля Ви – не се опитвайте да ги пипате и не ги хранете! В целия зоокът сме разположили табели”, каза в заключение Стоянова.

Бебетата леопарди се родиха на 10 април. Единият от родителите е със стандартната леопардова шарка, другият е черен. Бебетата изглеждат по същия начин