Хари и Меган "горят" с $100 млн.

Скандалите около сериала "Короната" уплашиха "Нетфликс"

Шоу
14:26 - 19 Октомври 2022
3411
Хари и Меган "горят" с $100 млн.

Очакваната с нетърпение документална поредица с участието на принц Хари и Меган Маркъл ще бъде отложена първоначално с година, след скандала около сериала "Короната". Херцозите - бегълци засега остават с пръст в уста по сделката си на стойност 100 милиона долара със стрийминг гиганта.

Продуцентите са се стреснали, след като колефгите им от "Короната" бяха обвинени във фабрикуване на клевети срещу крал Чарлз и бият отбой. Документалният филм се очакваше през декември. Неназован източник обаче сподели пред холивудския новинарски уебсайт "Пейдж сикс", че премиерата може изобщо да не се състои.

Британските медии твърдят, че стрийминг гигантът е уплашен от възмущението, което някои сюжетни линии в "Короната"  са причинили, дори преди излъчването на предстоящия сезон. Шоуто е обект на атаки, включително и съдебни, за представянето на тогавашния принц Чарлз като нелоялен интригант, който е заговорничил срещу майка си и принц Филип. Настоящият крал е показан как лобира пред премиера Джон Мейджър в опит да принуди майка си да абдикира.

Източник от продукцията сподели, че възмущението е предизвикано от неточности в сюжета на сериала, а много хора са на мнение, че и липсата на чувствителност при излъчването на поредицата, толкова близо след смъртта на кралицата, притеснява значително стрийминг гиганта. Петият сезон на хитовия сериал, който многократно е обвиняван в размиване на границите между факти и измислица, ще обхване и часовете преди трагичната смърт на принцеса Даяна в Париж през август 1997 г.