Хари и Меган: Уилям ни мрази, защото му отнемаме светлината на прожекторите

Кабинетът на престолонаследника стоял зад негативното отразяване на двойката

Шоу
16:25 - 15 Декември 2022
3429
Хари и Меган: Уилям ни мрази, защото му отнемаме светлината на прожекторите

Принц Хари обвини брат си Уилям в яростна реакция на плановете му да се откаже от кралския живот, но настоя, че не съжалява за напускането си в заключителните епизоди на документална поредица.

38-годишният Хари и 41-годишната му съпруга Меган разказаха за преживяванията си в институцията в нова серия, рискувайки да предизвикат нов разрив със семейството си.

Братята вече не си говорят, откакто Хари и Меган - известни още като херцог и херцогиня на Съсекс - заминаха за Северна Америка, установявайки се в Калифорния.

В последните три епизода на "Хари и Меган" Хари си спомни за семейната среща на върха през януари 2020 г. по повод плановете им да се преместят в чужбина.

Той каза, че е предложил да бъде "наполовина във, наполовина извън" кралското семейство, като работи за баба си кралица Елизабет II, но се самофинансира.

"Много бързо стана ясно, че тази цел не подлежи на обсъждане или дебат", каза той.

"Беше ужасяващо брат ми да крещи и да ми се кара, а баща ми (крал Чарлз III) да казва неща, които просто не бяха верни." Хари се завърна за погребението на дядо си принц Филип миналата година, където обсъдиха този ход и начина, по който той беше представен.

Малко преди смъртта на херцога на Единбург Хари и Меган дадоха интервю за Опра Уинфри, в което твърдяха, че в кралското семейство има расизъм. Той посочи, че 74-годишният му баща и 40-годишният му брат са изтълкували ситуацията погрешно, но твърди, че той и Меган "продължават напред".

"Сърцераздирателно"

Голяма част от съдържанието на последните епизоди обхваща познати теми, особено трудностите на Меган да се адаптира към кралския живот, мислите за самоубийство и негативното медийно отразяване.

Хари обвини вестник "Дейли мейл", че е отговорен за спонтанния ѝ аборт, след като публикува писмо до баща ѝ. По-късно тя успешно заведе дело за нарушаване на неприкосновеността на личния живот.

Но той също така обвини кабинета на престолонаследника Уилям, че стои зад негативното отразяване на двойката, което според него се дължало на това, че те "крадели светлината на прожекторите" от други висши кралски особи.

Той разкритикува "постоянните брифинги" на дворцовите медийни екипи, които противопоставят един член на семейството на друг в сговор с медиите.

"Това е мръсна игра. Има изтичане на информация, но има и подхвърляне на истории", каза той. "В крайна сметка службите работят една срещу друга.

"И двамата с Уилям видяхме какво се случи в офиса на баща ни и сключихме споразумение, че никога няма да позволим това да се случи с нашия офис.

"Да видя как офисът на брат ми копира същото нещо, което и двамата си обещахме, че никога, никога няма да направим, това беше сърцераздирателно".

Променено

Засега дворецът отказва да отговори на програмата и оспорва твърденията на стрийминг услугата "Нетфликс", че са били потърсени, за да коментират съдържанието на сериала.

Високопоставени кралски особи, начело с бащата на Хари - крал Чарлз III, се очакват на коледен концерт. Но коментаторите предполагат, че те може да бъдат принудени да действат, ако сметнат, че критиката е твърде лична.

Хари и Меган дори се сблъскаха с призиви да се откажат от кралските си титли - или да бъдат премахнати. Хари заяви в предаването, че е предложил доброволно да се откаже от тях.

Относно новия си живот в Съединените щати Хари каза, че му липсват "странните семейни събирания", Обединеното кралство и приятелите му.
Но въпреки че е загубил някои приятели в резултат на преместването си, той настоява, че е постъпил правилно, тъй като "не е имало друга възможност".

"Дойдох тук, защото бях променен. Промених се до такава степен, че бях надраснал средата си", каза той.

От "Нетфликс" заявиха, че епизодите от миналата седмица са регистрирали 81,55 млн. часа гледане в световен мащаб - "най-високият брой часове гледане на всяко документално заглавие в премиерна седмица".

Изглежда обаче, че това е намалило популярността на двойката в Обединеното кралство, като според едно проучване на общественото мнение това е влошило и без това негативния им рейтинг сред британската общественост.