Хари Кейн подобри рекорд на Алън Шиърър

Той може да задмине всички, убеден е мениджърът на Тотнъм - Антонио Конте

Спорт
15:26 - 05 Януари 2023
1894
Хари Кейн подобри рекорд на Алън Шиърър

С двата си гола снощи срещу Кристъл Палас (4:0) Хари Кейн подобри рекорд на Алън Шиърър. Нападателят на Тотнъм вече се е разписвал 198 пъти в 300 мача в Премиър Лийг - с 2 попадения повече, отколкото легендарният бивш стрелец на Блекбърн и Нюкасъл е имал за същия брой мачове.

"Винаги е хубаво да бъдеш сравняван с футболисти като Алън. Трябва да продължа в същия дух. Чувствам се свеж и искам да завърша сезона точно по този начин", заяви по този повод Хари Кейн.

Само още 2 гола са нужни на стрелеца на Тотнъм, за да достигне 200 гола и да стане третият футболист, достигнал тази кота - след Шиърър (с 260 попадения) и Уейн Рууни (208).

Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте очаква Хари Кейн да "счупи всички голмайсторски рекорди" в английското първенство.

Капитанът на английския национален отбор има 264 попадения за Тотнъм и изостава с два от клубния рекордьор Джими Грийвс.

"Губим си времето, говорейки за Хари. Той е футболист от най-висока класа и ще счупи всички рекорди за голове", заяви италианецът.

"За нас той е незаменим, но не само заради головете. Хари е готов за битка и в най-трудните моменти. Той помага на съотборниците си и винаги можеш да очакваш от него да реши ситуацията с гол или асистенция. Момчето никога не пада духом и има страхотен характер. За него трудностите не са пречка", допълни мениджърът на Тотнъм.