Хари Потър стана на 30 (СНИМКИ И ВИДЕО)

Даниел Радклиф стана милионер, благодарение на ролята на детето - магьосник

Нещо за четене
12:14 - 23 Юли 2019
6595
Хари Потър стана на 30 (СНИМКИ И ВИДЕО)

Актьорът Даниел Радклиф, изиграл култовата роля на детето - магьосник Хари Потър навършва 30 години. Младият мъж може да се похвали като един от богатите хора във Великобритания - през 2006 в листата на богатите отчитат финансовото му състояние на 14 милиона лири, а през 2007-а - със 17 млн.  

Роден е в Лондон, баща му Алън Радклиф е протестант, майка му Марша Греъм е еврейка. Момчето е меломан - фен е на пънк и рок музиката, свири на китара. Любимите му групи са Секс Пистълс и Арктик Мънкис. Не е безразличен и към спорта - пали се по футбола, а самият той обича да играе тенис.

През 2007 г. се появява и в друга такава листа със състоянието си от 17 милиона английски лири.

За първия филм от поредицата „Хари Потър“, Даниел е взел 250 хиляди английски лири, около 5.6 милиона английски лири за IV-я филм и повече от 8 милиона лири за петия филм. Той печели повече от $50 милиона за следващите три. Радклиф обича да чете много и прави най-много разходи за закупуване на книги, също така е правил много дарения на болници и домове за сираци.

Радклиф дебютира в адаптацията на Би Би Си „Дейвид Копърфийлд” от Дикенс, когато е едва на 10 години. 

След последната част от Хари Потър той изиграва водещи роли във филмите „Жената в черно“, „Убий милите си“ и „Рогата“. Той също така спечели признание за изпълнението си в сценичната продукция "Как да успеем в бизнеса без да се опитваме". 

Списание „People” отчита разликите между Радклиф и героя му Хари Потър, макар негови фенове по цял свят да го наричат с името на персонажа му.

1. Даниел Радклиф е роден на 23 юли 1989 г. Хари Потър е роден на 31 юли 1980 г., факт, който книгите понякога забравяха, а във филмите се размина изцяло.

2. Хари Потър е сирак. Родителите на Даниел Радклиф все още не са убити от зъл магьосник, който се опитва да доминира в света.

3. Даниел Радклиф има апартамент в Ню Йорк. В поредицата Потър никога дори не посещава Америка.

4. Хари Потър има всеизвестния белег на челото си. Кожата на челото на Даниел Радклиф е безупречна.

5. Даниел Радклиф е атеист с еврейско наследство. Въпреки че Хари Потър спазва определени християнски културни традиции като Коледа, вероятно масовото използване на магията прави магическата теология малко по-различна от другите религии.

6. Даниел Радклиф се влюби в Ема Уотсън на 11-годишна възраст. Хари Потър не е имал никога романтични емоции към Хърмаяни Грейнджър. 

7. Хари Потър е най-добрият приятел с Рон Уизли години след като двамата са завършили Хогуортс. Отношенията на Даниел Радклиф и Рупърт Гринт са по-скоро като „стари колеги“.

8. Хари Потър се нуждае от очила. Даниел Радклиф има страхотно зрение . 

9. Даниел Радклиф не е бил принуден да живее в шкаф под стълбите. Хари Потър беше.

10. Даниел Радклиф е номиниран за Грами. Хари Потър никога не е записвал албум.