Харизанов: Има разговори пред камера, но не и преговори

Съставянето на кабинет е объркано - ПП трябва да го направи, а трите партии ще участват, но не са възхитени, обясни политологът

Новини
14:01 - 30 Ноември 2021
789
Харизанов: Има разговори пред камера, но не и преговори

Разговори пред камера е добре. Няма обаче преговори. Хубаво е, че има прозрачност, че има искрено желание за съставяне на правителство. Но аргументацията за съставяне на правителство е много объркана - ПП трябва да състави правителство като първа политическа сила, от друга страна останалите три партии са притиснати от обстоятелствата, ще участват в това управление, защото така трябва, а не защото са възхитени от конструкцията.

Този коментар направи Георги Харизанов от Института за дясна политика пред БНР. И посочи първи стъпки встрани от страна на ДБ.

По думите му ГЕРБ ще бъдат в позиция, в която трябва да демонстрират диалогичност и да се отворят към останалите партии.

"Ядрото на ГЕРБ е по-скоро настроено за твърда опозиция, но периферията би приветствала диалогично поведение".

"Бойко Борисов ще запази поведението си. Трудно е отсега да се правят прогнози, но си мисля, че ще е твърде шарена ситуацията, твърде динамично ще се променя и ще имаме дни и с критики, и с подкрепи, защото има твърде много кризи. Критиките и подкрепите ще вървят ръка за ръка и то в рамките на секунди", каза още Харизанов пред Петър Волгин.

Според него е твърде оптимистично да се мисли, че правителството ще изкара пълния си мандат.