Харизанов припомни: Купен вот има при ниска избирателна активност

Трудно е за МВР да докажат кои са търговците на гласове, обясни Бойко Станкушев

Новини
11:21 - 19 Октомври 2024
692
Харизанов припомни: Купен вот има при ниска избирателна активност

„Не може купеният вот да промени ситуацията в страната, защото на базата на предишна статистика за купен вот, Антикорупционният фонд прави няколко пъти такива теренни изследвания с последващ анализ. Може да се увеличи присъствието на една или друга парламентарна група.

Това е голям проблем и за мен е по-големият проблем е не, че ги купуват реално, а че действа много деморализиращо на останалите хора. Тази тенденция ще се засили”, коментира в студиото на „Събуди се” директорът на Антикорупционният фонд Бойко Станкушев.

„Купен вот има, защото има ниска избирателна активност. При висока активност, той няма да има абсолютно никакво значение. Но хората казват, че няма да гласуват, защото има купен вот. Лекарството срещу него е високата избирателна активност”, обясни политическият анализатор Георги Харизанов.                 

Според Станкушев е много трудно обикновените служители на МВР да докажат кои са лицата, които се занимават с купуване на гласове. „Отделен е проблемът кои са районите, в които се осъществява продаването на гласове”, посочи още той.

„За пореден път няма адекватна предизборна кампания,  има изключително слаби послания и политически маркетинг, никаква енергия не се предава към хората от политиците”, добави Харизанов.