Харков въведе комендантски час

Засилването на атаката идва на фона на започващите преговори с беларуско посредническо

Свят
11:34 - 28 Февруари 2022
2767
Харков въведе комендантски час

Комендантски час ще започне днес, 28 февруари, от 16:00 ч. в Харков. Той ще приключи на 1 март в 06:00 ч., съобщава УНИАН.

Съобщението за въвеждането на ограниченията публикува Олег Синегубов, председател на Харковската областна държавна администрация.

Той препоръчва на жителите да носят със себе си документите си, тъй като е забранено да се движат на групи. До магазини за хранителни стоки и аптеки да се движат максимум по двама души, препоръчително е движението пеша и на кратки разстояния.

Пътуването извън града е опасно.

От администрацията предупреждават, че има голяма вероятност от артилерийски обстрел, действия на диверсионни групи и опити за атака на отбранителните позиции на ВСУ.

По негова информация ситуацията в Харковска област също е напълно под контрол.

Тази сутрин след относително затишие в първите часове на денонощието атаката към Харков и столицата Киев се засили. Съобщаваше се за множество взривове. Тази сутрин изтече въведеният преди няколко дни комендантски час в Киев.

От руското военно министерство препоръчаха на киевчани коридор за евакуация.

Засилването на атаката идва на фона на започващите преговори с беларуско посредническо и гаранция между украинска и руска делегации.