Хърватия затяга COVID мерките след новия бум на заразени

Кафенетата и баровете ще приемат посетители само в откритите си зони

Балкани
18:30 - 22 Август 2020
2297
Хърватия затяга COVID мерките след новия бум на заразени

Хърватия обяви днес повторно налагане на някои ограничения за борба срещу разпространението на коронавируса, след като рязкото увеличение на новите случаи в последно време доведе до отлив на чуждестранните туристи, съобщи ДПА, цитирана от БТА. 

Кризисният щаб съобщи днес за 306 нови случая на коронавирусна инфекция и един смъртен случай. Това е пореден рекорд на новозаразените след започналата в средата на миналата седмица тенденция към съществено увеличение на новите случаи.

В момента има 2052 активни случаи в страната и 6868 души в изолация, съобщиха властите на ежедневна пресконференция в Загреб.

В опит да спре разпространението на коронавируса правителството наложи серия мерки, които ще влязат в сила от понеделник и ще продължат най-малко 14 дни.

Кафенетата и баровете ще приемат посетители само в откритите си зони, на погребения и сватби ще се допускат не повече от 50 души, а в частни тържества ще могат да участват не повече от 20 души.

След нарастването на новите случаи редица страни включиха Хърватия в червения си списък за пътувания, което се отрази на броя на чуждестранните туристи в последно време и намали очакванията на страната за добър туристически сезон.