Хърватка изрита Маша Шарапова от Аустрелиън Оупън, рускинята пред сбогуване

Голямата изненада поднесе тунизийката Онс Джабур, лесни победи записаха Каролина Плишкова и Белинда Бенчич

Спорт
12:22 - 21 Януари 2020
1679
Хърватка изрита Маша Шарапова от Аустрелиън Оупън, рускинята пред сбогуване

Рускинята Мария Шарапова, която е бивша номер 1 в света, приключи с участието си на Аустрелиън Оупън. Шампионката в надпреварата от 2008 година беше елиминирана в първия кръг от хърватката Дона Векич.

19-ата поставена в надпреварата сломи съпротивата на 32-годишната рускиня в два сета - 6:3, 6:4. В следващия кръг Векич ще играе с победителката от мача между Ализе Корне и Моника Никулеску.

Шарапова - носителка на 5 титли от Големия шлем, изигра едва втория си официален двубой след US Open 2019 през септември, където 32-годишната рускиня също отпадна в първия кръг, призна, че не знае дали ще се завърне в Мелбърн след година.

“Не знам, не знам. Имах щастието да бъда тук и да съм част от турнира благодарение на организаторите, които позволиха това да се случи. Трудно ми е да кажа какво ще се случи след 12 месеца”, обясни Шарапова, която дълго време беше измъчвана от контузия в рамото.

В същото време за втория кръг се класира една от фаворитките в надпреварата Каролина Плишкова. Поставената под №2 чехкиня постигна двусетова победа срещу коравата французойка Кристина Младенович с 6:1, 7:5.

Плишкова вече чака победителката от сблъсъка между Коко Вандевеге и Лора Зигемунд.

Победа в два сета записа и поставената под №6 в схемата Белинда Бенчич. Швейцарката трябваше да се потруди доста, за да сломи съпротивата на словачката Ана Шмидлова с 6:3, 7:5.

Нейната следваща съперничка ще бъде определена от мача на Йелена Остапенко и Людмила Самсонова.

Доста по-лесна победа взе 10-ата поставена в основната схема Мадисън Кийс, която елиминира след 6:3, 6:1 Дария Касаткина. Американката буквално отнесе своята противничка за по-малко от час игра.

Голямата изненада поднесе тунизийката Онс Джабур, която взе скалпа на 12-ата поставена в турнира Джоана Конта - 6:4, 6:2. Така тя си уреди среща с Каролин Гарсия във втория кръг в Мелбърн.