Хърватска удържа Англия, засега (НА ЖИВО)

Актуални новини
17:04 - 13 Юни 2021
2652
Хърватска удържа Англия, засега (НА ЖИВО)

Националните отбори на Англия и Хърватия се изправят един срещу друг в първи двубой от днешната програма на UEFA EURO 2020 с двубой от група „D“ на стадион „Уембли“ в Лондон и играят при резултат 0:0 през първото полувреме.

Сблъсъкът стартира в 16:00 часа, предаде Gong.bg. Битката може да гледате НА ЖИВО.

Срещата стартира равностойно, като и двата отбора се опитваха да превземат центъра на терена. Тактическият умисъл в Саутгейт бе, че тимът му стартира с двама дефанзивни халфа в лицето на Деклан Райс и Калвин Филипс.

Скоростта на англичаните се видя прекрасно в шестата минута. Топката бе изнесена на контраатака и стигна до Фоудън. Младият играч на Ман Сити шутира с левия си крак, но нацели десния страничен стълб на Ливакович.

Рахийм Стърлинг проби отляво и комбинира с двойно чрез Хари Кейн, но Чалета-Цар го блокира и прати топката в корнер. След него пък Калвин Филипс шутира от дистанция, но стражът на Динамо Загреб се справи с това предизвикателство.В 20-ата минута пък Мейсън Маунт изведе прекрасно в наказателното поле на хърватите Рахийм Стърлинг, но офанзивният футболист не успя да бъде достатъчно точен в подаването си към Хари Кейн и отбраната на "ватрените" се справи и изчисти силно напред.