Хърватският Брендо арестуван в Сърбия

Актуални новини
14:08 - 14 Февруари 2023
2272
Хърватският Брендо арестуван в Сърбия

Полицията в Сърбия арестува 38-годишен хърватски гражданин с инициали Г.Б., за когото е издадена международна заповед за арест от Испания по подозрение за трафик на наркотици, съобщи испанският вестник Ideal.

Испанската полиция съобщи, че арестуваният мъж, известен в Испания като "El Bigotes" (Мустакът), е лидер на организирана престъпна група, която е трафикирала наркотици в района на южния град Гранада.

Хърватският Брендо е заподозрян, че е организирал транспортирането на наркотици от Гранада до централноевропейски страни от 2019 г., като месечно са транспортирани 100 килограма наркотици в транспортни камиони. Твърди се, че камионите са имали двойно дъно, където са били скрити наркотиците при нормалния товар.

Ел Биготес не беше наказан и живееше в луксозно градско селище в крайбрежния град Марбея, където се представяше за турист. Винаги го придружаваше неназован сърбин, лична охрана. El Bigotes трябвало да пътува до Гранада, където правел наркобизнес с лидерите на три различни престъпни организации, несвързани една с друга.

Лидерите на тези групи са били в контакт с местни хора, които са отглеждали марихуана и хашиш, които след това са съхранявали и товарели в транспортни камиони, които са пътували до различни европейски страни.