Хасан Азис е обвиняем! Човекът на Доган със забрана да напуска страната

Очаква се бившият кмет на Кърджали да влезе в съда като подсъдим по 3 афери за парите на града

Политика
12:30 - 08 Октомври 2024
6002
Хасан Азис е обвиняем! Човекът на Доган със забрана да напуска страната

Досъдебно производство е образувано срещу човека на Ахмед Доган в Кърджали - Хасан Азис, който беше цели 20 години (5 мандата) кмет на столицата на Родопите. Това съобщи 24rodopi.com. Азис вече е привлечен като обвиняем. Искал е да му наложат най-леката мярка – „Подписка“, но му е наложена по-тежката „Забрана за напускане на пределите на Република България“.

Припомняме, че на бившият кмет на Кърджали е с наложена забрана за напускане на страната от 7 октомври.

Хасан Азис е бил разпитван няколко пъти в последните седмици. По 3 от аферите, които са под общ знаменател „Парите на Кърджали“, се очаква той да влезе в съда като подсъдим.

В момента Хасан Азис е клиент на прокуратурата и Комисията за противодействие на корупцията.

Забраната за напускане на пределите на страната, като мярка за процесуална принуда, предотвратява риска от укриване на обвиняемия извън страната. Изисква се обвиняемият да е привлечен за тежко умишлено престъпление.

Във фазата на досъдебното производство, прокурорът се произнася в 3-дневен срок по искане на обвиняемия или неговия защитник за разрешение за напускане на пределите на Република България. Отказът му може да се обжалва пред компетентния първоинстанционен съд.