Хашим Тачи поиска помощ от Ердоган

Сръбският член на босненското председателство Милорад Додик също е разговарял снощи с Ердоган по телефона

Свят
11:40 - 20 Март 2020
2941
Хашим Тачи поиска помощ от Ердоган

Президентът на Косово Хашим Тачи поиска от Турция помощ в борбата с разпространението на коронавируса в Косово, предаде Танюг.

Тачи разговарял снощи по телефона с турския президент Реджеп Тайип Ердоган по въпроса.

"Косово има оперативната и логистична помощ на Турция в усилията да победи коронавируса", написа Тачи в Туитър и добави, че е неизмерно благодарен на Турция и президента Ердоган за помощта.

Досега в Косово с коронавирус са заразени 21 души.

Сръбският член на босненското председателство Милорад Додик също е разговарял снощи с Ердоган по телефона за ситуацията с коронавируса, съобщиха от кабинета на Додик.

Ердоган обещал помощ в медицински материали за Босна и Херцеговина, както и свободен износ на медицински материали от Турция за босненския пазар.

Додик и Ердоган се съгласили, че глобален проблем като пандемията изисква общи мерки и глобален отговор, се добавя в съобщението.

В босненската Република Сръбска снощи бяха регистрирани 16 нови случая на зараза, с които общият брой на заразените достигна 45. В Мюсюлманско-хърватската федерация бяха потвърдени два нови случая и така в цяла Босна и Херцеговина са установени 64 случая на зараза с коронавирус.