Хасковлия нахапан от бездомно куче

Пострадалият възнамерява да подаде сигнал в прокуратурата за разследване на случая

Новини
16:44 - 01 Август 2019
2273
Хасковлия нахапан от бездомно куче

Нов случай с нападнат човек от бездомно куче в Хасково. Тодор Бойчев е бил нахапан от четириного в района на Тих труд днес.

Тази сутрин, около 8 часа хасковлията тръгнал пеш от квартал "Орфей" към "Кенана", където възнамерявал да спортува, пише Хасково нет. По пътя обаче бил нападнат.

"Докато си вървях по пътя и внезапно кучето ме захапа за единия крак, после и за другия", разказа Бойчев. В резултат на кучешката атака, хасковлията получил разкъсни рани по двата прасеца. Категоричен е, че по никакъв начин не е провокирал агресията на кучето. Не успял да види дали е с ушна марка, но забелязал, че е малко и бежово на цвят.

След като се отървал, той отишъл в Спешното отделение на хасковската болница, но от там го изпратили при личния му лекар с обяснението, че не е спешен случай. Джипито поставил ваксина против тетанус. По-късно Бойчев отишъл и в Инфекциозно отделение, където също го ваксинирали и му препоръчали едномесечен курс на лечение.

Хасковлията възнамерява да подаде сигнал в прокуратурата за разследване на случая и да търси обезщетение, защото не веднъж е нападан от куче. Преди 7-8 години бил нападнат пред 12-ти блок в хасковския квартал "Орфей". Той е категоричен, че трябва да се ограничи популацията на бездомните кучета.

Снимка: Хасково нет