Хасковска учителка съди майка – нарекла я „глупава” във фейсбук

Пресаташето на общината бясна, унизили детето й в час по физическо

Новини
13:27 - 19 Юни 2019
2226
Хасковска учителка съди майка – нарекла я „глупава” във фейсбук

Хасковската учителка Марияна Стоянова заведе дело за клевета и лична обида срещу Диана Иванова. Скандалът се е разразил през февруари в час по физическо възпитание и спорт, съобщават регионалните медии.

Момичето е присъствало в часа, но не е участвало в спортните занимания. Според майката детето й е било унижено пред два класа да дава обяснения, че не е разположено и за това не играе в часа. Учителката отрича да е унижавала момичето и допълни пред медиите на днешното първо заседание в Хасковския районен съд, че не винаги децата са прави.

Последвали са телефонни разговори между учителката и майката, която работи като пресаташе на община Хасково. Стоянова твърди, че по телефона била наречена глупав учител. Иванова отрича да е нарекла така учителката. Имало и публикации на Иванова във фейсбук, по-късно свалени, където също пишело за глупав учител, от които Стоянова се засегнала. Майката пък твърди, че не е посочвала по име никой във фейсбук и не знае как учителката се е разпознала.

Заради личната обида в телефонния разговор Стоянова иска обезщетение от Иванова в размер на 1500 лв., а заради публичната обида във фейсбук – 2000 лв. За следващото съдебно заседание, което е насрочено за 5 август, ще бъдат разпитани свидетели на двете страни.

Снимка: haskovo.info