Хазарта взриви НС: Заплашихте ме, но не ме е страх от вас

Политика
14:15 - 13 Декември 2021 (обновена)
12260
Хазарта взриви НС: Заплашихте ме, но не ме е страх от вас

Депутатът от ПП - популярният рапър Ицо Хазарта, успя да смълчи цялата пленарна зала с изказването си в подкрепа на кабинета на Кирил Петков. И разкри, докато гледаше депутати от ГЕРБ и ДПС в очите, че е бил заплашен от определени лица да не подкрепя бъдещия премиер и неговия основен партньор в ПП и вице - Асен Василев и да не се включва в проекта им за управление. 

"Познавам началниците и спонсорите ви. Реших да попитам именно тях що за хора са Кирил и Асен, защо не трябва да им вярвам, защото те са ваши политически опоненти, има какво да кажете срещу тях, нещо не е окей при тях", каза Петров в прелюдия към бомбата, която изрече: 

"Знаете ли какъв отговор получих? Не получих отговор. Не получих нито една информация по този въпрос, но получих ясно предупреждение: "Ако продължа да подкрепям Кирил Петков и Асен Василев, ще загубя най-ценното нещо, което имам", разкри Хазарта.

"И ми се иска хората, автори на идеята, да получа това послание, да знаят, че то е може би най-силната мотивация да заявя, че моето място е тук, в този отбор. Убеден съм, че той ще работи за България", заяви той и спечели аплодисментите на колегите си в залата. 

"Някои от вас имат това поведение и присъствие тук, най-вече защото са получили същото послание, каквото получих и аз", добави Петров. И завърши краткото си слово с признание, че е нормален човек и често изпитвал страх, даже по-често, отколкото му се искало. 

"Но както веднъж ми каза Асен Василев: "Нормално е да те е страх, но има по-важни неща в този живот от страха", заключи Ицо Хазарта в първото си парламентарно изказване. 

Снимки: Агнес Методиева