Хебър надви Берое

Спорт
18:21 - 08 Май 2023
1317
Хебър надви Берое

Отборът на Хебър Пазарджик постигна своята втора победа в последните три мача, надигравайки Берое с 2:0 като гост в среща от 30-ия кръг на Първа лига.

С успеха момчетата на Любослав Пенев прогресираха до 14-о място с 23 точки, докато заралии остават 12-и с четири пункта повече. И двата тима обаче ще продължат да се борят за своето оцеляване в българския елит по време на плейофите, тъй като ще участват в групата на изпадащите.

На стадион "Берое" в Стара Загора гостите от Пазарджик бяха отборът, който доминираше и логично откриха резултата в средата на първото полувреме.

В 24-ата минута "гробарите" получиха право да изпълнят ъглов удар, който предизвика разбъркване в наказателното поле на домакините, при което топката стигна до Стефан Цонков и той отблизо с глава даде аванс на Хебър.

По-добрата игра на гостите продължи и след почивката и в 66-ата минута Анте Живкович прати топката за втори път във вратата на Берое, но за късмет на домакините попадението не бе зачетено, тъй като секунди по-рано топката бе напуснала очертанията на терена и в крайна сметка решението беше за ъглов удар в полза на състава от Пазарджик.

Няколко минути по-късно Живкович отново бе много близо до гол, но този път видя как изстрелът му се отбива от страничния стълб на вратата, пазена от Иван Караджов.

При добавката обаче Георги Търтов нямаше как да сбърка и на празна врата оформи крайното 2:0, за да подпечата втората победа на Хебър Пазарджик след идването начело на тима на Любослав Пенев.