Хебър се подигра с Локо в София - 4:1

Пазарджиклии с първи успех при Любо Пенев

Топ
17:32 - 29 Април 2023
2692
Хебър се подигра с Локо в София - 4:1

Хебър записа гръмка победа над Локомотив София в борбата си за оцеляване. Пазарджиклии надвиха „железничарите“ с 4:1, като това е и първи успех на Любо Пенев в четвъртия му мач начело на тима. С победата Хебър събра 20 точки и е на 4 от последния Спартак Варна. Локомотив София запазва 9-ото си място с 37 пункта.

След около четвърт час игра Локомотив София откри. Точно изпълнена дузпа от Антонио Вутов даде преднина на домакините. Потърпевш за дузпата се оказа Матеус Дуарте, а провинилият се за "гробарите" бе Октай Хамдиев, който събори №89 от Локо в наказателното поле.

В добавеното време на първата част Хебър изравни - Стефан Цонков засече на първа греда подаване на Алехандро Серано от ъглов удар. 

Пазарджиклии започнаха по-добре втората част и създадоха шанс за гол. Няколко метра обаче разделиха Валпорт от това да засече полувисоко центриране отдясно. Две минути по-късно Петър Дебърлиев отрази опасен далечен изстрел на Селсо Рапосо.

Снимки: LAP.bg

Хебър сътвори обрат в 66-ата минута. Тогава Марио Петков си заби автогол, след като Бабукар Гайе не успя да уволни една топка пред погледа на Георги Търтов. Оттам насетне кълбото се заби в краката на Петков, който не можа да реагира и го прати в мрежата на гамбийския си вратар.

Арсенио Валпорт удари лявата греда на вратата на Локомотив София, а при добавката Георги Търтов си намери пространство да стреля и направи резултата 1:3.

В самия край на двубоя резервата Анте Живкович оформи крайното 1:4, след като отблизо вкара във вратата на Бабукар Гайе.