Хеопсовата пирамида е генератор

Събира и складира електромагнитна енергия

Мистика
22:24 - 10 Февруари 2020
9995
Хеопсовата пирамида е генератор

Изследователи от университета ITMO в Санкт Петербург твърдят, че са изучавали архитектурата на легендарната пирамида на Хеопс и неочаквано са открили необичайно свойство на древната структура. Според руски учени и техните египетски колеги Голямата пирамида в Гиза постоянно събира електромагнитно излъчване от Земята и я натрупва във вътрешните си камери.

За да потвърдят тази теория експериментално, специалистите създали миниатюрно копие на пирамида с подобно „пълнене“ и се уверили, че такава форма позволява акумулирането на електромагнитна енергия.

Експертите предполагат, че реконструкцията на формата на Хеопсовата пирамида в наноразмери може да бъде широко използвана в съвременната технологична област. Например, учените могат да измислят по-модерни слънчеви клетки и наносензори.

Остават обаче основните въпроси: дали древните египтяни са знаели за това невероятно свойство на пирамидата? Каква е истинската цел на изграждането на това чудо на света? Може ли Голямата пирамида в Гиза да се използва като вид генератор и акумулатор на електричество? Всъщност, до днес няма единно, категорично и официално мнение кой е построил пирамидите в Египет и в други части на света, и каква е истинската цел на тези мега съоръжения.