Херо Мустафа демонстрира подкрепа за шефа на БНР

Общество
16:35 - 19 Юни 2020
5226
Херо Мустафа демонстрира подкрепа за шефа на БНР

Посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа се срещна с шефа на БНР Андон Балтаков. Това стана ясно от страницата на посолството във Фейсбук.

„Толкова съм горда, че се срещнах с генералния директор на БНР Андон Балтаков. Андон е талантлив българо-американец, който има богат опит в работата с медийни компании в САЩ и Европа. Доволна съм, че той реши да се върне в България през януари, за да подкрепи медийния сектор тук", каза посланик Мустафа. 

Срещата между двамата е изненадващата, защото Балтаков не е политическа фигура, а през последните седмици Херо Мустафа проведе разговори предимно с водещите политици у нас. Тя самата анонсира тази своя инициатива още през април. По неофициална информация американският посланик е решила да даде своята подкрепа на Балтаков пред обществото, защото генералният директор на БНР в момента е на прицела на прокуратурата. 

В началото на юни ръководството на Българското национално радио сезира Специализираната прокуратура за нарушения на генералния директор на обществената медия - Андон Балтаков. Става дума за обществена поръчка за доставка на електроенергия, която е осъществена зад гърба на Управителния съвет. Трима от общо четиримата членовете УС на БНР подадоха сигнала.