Херо Мустафа : Мерките в България са ефективни

Общество
14:39 - 30 Март 2020
1271
Херо Мустафа: Мерките в България са ефективни

Тази ситуация е безпрецедентна и трудна за всички, това е глобално предизвикателство. Радвам се, че България и САЩ стоят заедно, за да се справят с това предизвикателство. Вашата сигурност е приоритет номер 1 за нас, да предпазим американците в България.

Това заяви посланикът на САЩ Херо Мустафа по време на виртуална среща във фейсбук с американските граждани в България. Тя вярва, че българското правителство приема това предизвикателство сериозно.

Знам, че тези извънредни мерки, които са взети, са трудни, но те са, за да спрем разпространението на заразата и всички да сме здрави, каза Херо Мустафа. Тя отбеляза, че снабдяването със необходими стоки като храна, вода и лекарства са достъпни.

Посланикът каза още, че пътуванията са ограничени, но все още има полети в София. Според Мустафа българската здравна система се справя добре с коронавируса засега и предприетите мерки са ефективини.

В много добра ситуация сме в сравнение с много страни по-света. Искам да благодаря на хората в България, които са на първа линия в борбата - полицаи, лекари и сестри. Те са герои!, каза Херо Мустафа.