Херо Мустафа: Младен Маринов е фактор за борбата с престъпносттa в региона

Благодаря на министъра за стабилната гранична сигурност, заяви американската посланичка

Политика
11:22 - 13 Декември 2019
1715
Херо Мустафа: Младен Маринов е фактор за борбата с престъпносттa в региона

Министър Младен Маринов е ключов фактор за борбата с организираната престъпност и корупцията на Западните Балкани.

Това каза посланичката на САЩ в Бълагрия Н.Пр. Херо Мустафа при откриването на Годишния форум за устойчивост на Западните Балкани, на който София е домакин. Tазгодишната среща е с фокус върху борбата с насилствения екстремизъм. Освен министър Маринов и посланик Мустафа, участват още министри от страните от Западните Балкани. Форумът е провежда за втора поредна година и се организира от Международния републикански институт на САЩ с подкрепата на Бюрото за операции по конфликти и стабилизиране на Държавния департамент на САЩ в сътрудничество с българското МВР.

"Благодарим на министър Маринов за стабилната гранична сигурност. Благодаря на България за това, че започна да работи активно за интеграцията на Западните Балкани по време на своето председателство на Съвета на ЕС и продължава да го прави с форуми като този", заяви американската поланичка и подчерта, че само като работим заедно, можем да предпримаме правилните стъпки за реашване на проблемите.

"Корупцията също не е индивидуален проблем. Това е предизвикателство, с което се сблъскват всички страни от региона, ставайки свидетели как то подхранва радикализацията и подпомага екстремизма. Подчертавам желанието на САЩ да помагат в борбата с престъпността. За нас това значи всички държави от региона да бъдат в ЕС. Европа е наш партньор, но без европейска интеграция на целите балкани, тя става по-слаба", добави Н.Пр. Мустафа.