Херо Мустафа: Похвално, над 130 фирми предлагат работа на украинските бежанци

Свят
14:14 - 09 Април 2022
2002
Херо Мустафа: Похвално, над 130 фирми предлагат работа на украинските бежанци

Посланикът На САЩ в България Херо Мустафа е на посещения във Варна, където днес се провежда работодателско изложение за бежанците от Украйна, част от инициативата „ Заедно с Украйна“.

То се организира съвместно с общите усилия на посолството на САЩ в България, Фондация „Америка за България“, Американския университет в България, Американския колеж в София, Американската търговска камара в България, филмово студио „Ню Бояна“ и Детски научен център „Музейко“.

Трудовата борса събра бежанци и техни потенциални работодатели в зала „Младост-Б“ в Двореца на културата и спорта в морската столица.

Изложението предлага на участниците възможности за връзка с работодатели, правна помощ, съдействие за настаняване, достъп до обучение, помощ за съставяне на автобиография, възможности за дневни грижи за деца, психологическа подкрепа, ориентация в местната култура и др.

Посланик Мустафа разказа пред журналисти как се е родила идеята за тази инициатива - много хора около нас питаха какво можем да направим, за да подобрим живота на бягащите от ужаса на войната и решихме да организираме това събитие.

Когато сме заедно, можем повече да помогнем пред лицето на ужасяващата война, каза американският посланик.

Американската търговска камара е представила над 130 фирми които предлагат разл възможности за започване на работа на различни равнища - за не много квалифициран труд, за високо квалифи труд.