Херо Мустафа проведе онлайн среща и с Корнелия Нинова

Политика
14:10 - 21 Май 2020
2453
Херо Мустафа проведе онлайн среща и с Корнелия Нинова

След президента Румен Радев и председателя на Народното събрание Цвета Караянченва американският посланик у нас Херо Мустафа разговаря и с лидера на БСП Корнелия Нинова. 

Двете проведоха видеоконферентна среща, на която дискутираха настоящата обстановка в страната, социално-икономическите последствия от кризата с COVID-19, както в национален, така и в световен мащаб и потенциалните мерки за тяхното преодоляване.

"Във време на безпрецедентна здравна, икономическа и социална криза е все по-важна икономическата стабилност и грижата за хората", каза по време на разговора Нинова.

Тя подчерта, че извънредното положение не бива да се превръща в извинение за потъпкването на основни принципи като върховенство на закона и независими и работещи институции. "Във времена на несигурност е изключително важно управлението да се основава на прозрачност", изтъкна Корнелия Нинова. 

По време на разговора Корнелия Нинова запозна Н. Пр. Мустафа с внесеното и впоследствие приетото предложение на Българската социалистическа партия за създаване на Временна парламентарна комисия за контрол върху разходите на публичните средства, насочени към преодоляване на последствията на заразата.

В заключение, лидерът на БСП подчерта важността на засиленото сътрудничество между България и САЩ в условията на глобална пандемия и предстоящата световна икономическа рецесия.