ХИБРИДНА АТАКА: Провокатори обявиха празничен концерт на 9 септември

Измислени антифашисти и привърженици на Путин насрочиха събитието във Военния клуб, МО го отмени

Политика
14:50 - 04 Септември 2024
2729
ХИБРИДНА АТАКА: Провокатори обявиха празничен концерт на 9 септември

Измислени антифашисти и носталгици по комунизма и съветската власт забъркаха Военното министерство и министър Атанас Запрянов в нова хибридна провокация. Опитаха се да превърнат Военния клуб в столицата в средище за честване на 80-годишнията от окупацията на България от съветската армия и установяването с кръв и терор на комунистически режим.

На черната дата 9 септември от 19 часа във Военния клуб е обявено, че ще се проведе тържествен концерт, посветен на кръглата годишнина. Организатори са сдруженията „Народен фронт“, „Справедлива България“, „Антифашистки форум – България“. От тяхно име вече са разпространени покани и плакати, които рекламират събитието.

Оказа се, че наистина става дума за хибридна операция. От пресцентъра на министерството заявиха, че въпросните организатори не са им известни и не са подавали искане за ползване на клуба. Такова искане за въпросния ден и час е поискано за представяне на фолклорен концерт. Така са подвели ръководството на клуба, без изобщо да е ставало дума, че мероприятието е с политическа насоченост. От Пресцентъра на МО бяха категорични, че армията е деполитизирана и нейните институции и структури не могат да се използват за политически цели. Концертът за 9 септември ще бъде отменен и провеждането му няма да бъде на това място, допълниха още от пресцентъра.

Това е поредна провокация спрямо МО, в навечерието на 9 май тази година направиха опит във Военния клуб да бъде представена книга посветена на режима в Кремъл и против правото на украинския народ да защити свободата си. Тогава министър Запрянов спря представянето на пропагандната книга.